За вирусите, които ни разболяват и за тези, които се реактивират

...
За вирусите, които ни разболяват и за тези, които се реактивират
Коментари Харесай

Защо след ковид и грип продължаваме да боледуваме

За вирусите, които ни разболяват и за тези, които се реактивират споделя началникът на клиниката по Инфекциозни заболявания в болница „ Софиямед “ в столицата проф. доктор Георги Попов.

Клиниката по Инфекциозни заболявания е цялостна, а пациенти са най-разнообразни болести. Проф. Попов сподели, че през зимния сезон има букет от вируси: наблюдават се COVD-19, грип, RSV и някои бактериални респираторни инфекции.

Лекарят разясни, че през този сезон има и Епщайн-Бар вирус, варицела, стрептококовите инфекции, както и инфекциозна мононуклеоза. Проф. Попов разясни, че хепатит Е към този момент е автохтонно заболяване. Лекарят предизвести, че би трябвало да се внимава при потреблението на месо. Лекарят описа пред Нова и за ку-треската, цитомегаловирус и лаймската болест.

„ ДНК вирусите постоянно се реактивират след грип и COVID-19. Те предизвикват синдром на хроничната отмалялост “, сподели той.

„ 90% от възрастните са преболедували Епщайн-Бар вирус. Той се назовава „ болест на първата целувка “. Има рухване на възрастта на болните “, изясни професорът. Той разясни аргументите и признаците на болестта.

Проф. Попов подчертава и на „ дългия COVD-19 “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР